Naar hoofdinhoud

Saxenburgh leidt specialist ouderengeneeskunde op

  • 26 september 2024
  • 3 min. leestijd

Saxenburgh leidt specialist ouderengeneeskunde op

Het aantal oudere mensen in Nederland groeit hard. De vraag naar meer specialisten ouderengeneeskunde daarmee ook. Voor Saxenburgh een reden om opnieuw te starten met het opleiden van een specialist ouderengeneeskunde.

Eerder heeft Saxenburgh ook specialisten ouderengeneeskunde opgeleid. Bernadette Wevers, vakgroepvoorzitter ouderengeneeskunde binnen Saxenburgh: “Het is belangrijk om weer collega’s te kunnen opleiden binnen onze organisatie. We krijgen hierdoor de nieuwste inzichten en geven collega’s de kans om zich verder te ontwikkelen. Voor ons is dit een ontwikkeling waar we heel blij van worden.”

Verdieping
Kim Wopken, basisarts Saxenburgh: “Deze maand ben ik gestart met de specialisatie ouderengeneeskunde. Sinds 2021 werk ik als basisarts op verschillende ouderenzorglocaties van Saxenburgh. Ik heb veel plezier in mijn werk, elke dag is anders. Die onvoorspelbaarheid maakt mijn dagen interessant. De verdieping in het vak was voor mij een reden om te gaan starten met de specialisatie. Daarnaast heb ik na het afronden hiervan ook meer verantwoordelijkheden.”

Kim volgt de opleiding Ouderengeneeskunde Groningen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Haar stages zal ze gaan lopen bij Saxenburgh, maar ook bij andere zorginstellingen.

Begeleiden van bijzondere fase
Kim: “Voor een deel van de patiënten die ik zie, weet je dat dit de laatste plek is waar ze gaan wonen. Het goed begeleiden van deze laatste maanden of jaren van het leven geeft een kans om nog het verschil te maken voor de bewoners en hun naasten. We voeren dan ook regelmatig gesprekken die niet altijd makkelijk zijn. Wanneer ik dan ook nog een lach op het gezicht van iemand kan toveren met een praatje, dan heb ik het goed gedaan.”