Naar hoofdinhoud

Saxenburgh wijksteunpunt Oostloorn krijgt grondige verbouwing

  • 31 mei 2024
  • 2 min. leestijd

Saxenburgh wijksteunpunt Oostloorn krijgt grondige verbouwing

Het wijksteunpunt van woonzorgcentrum Oostloorn ondergaat een grondige verbouwing. Wanneer je het woonzorgcentrum binnenloopt, zijn er al verschillende veranderingen te zien. De entree is aangepakt en de komende maanden staan in het teken van het plaatsen van een nieuwe keuken en nieuwe vloeren. Eind van dit jaar is de verbouwing afgerond.

Samen één wijk
Het wijksteunpunt is een ontmoetingsplek voor bewoners en omwonenden van Oostloorn. Irma de Olde, wijksteunpuntcoördinator Oostloorn: “Samen met bewoners van Oostloorn en omwonenden vormen we één wijk. Onderlinge verbinding is belangrijk, daarom is het wijksteunpunt er. We organiseren verschillende activiteiten in het wijksteunpunt, zoals biljartmiddagen, een breicafé, muziekactiviteiten en we organiseren momenten dat we samen eten. Bewoners van Oostloorn doen hier aan mee, net als wijkbewoners. Maar ook andere inwoners van Hardenberg zijn van harte welkom.”

Ontmoetingsplek
Eén van de onderdelen van de verbouwing is het verplaatsen van de keuken naar het wijksteunpunt. Dit betekent dat er overdag een gastvrouw/heer aanwezig is in het wijksteunpunt. Irma de Olde: “Op deze manier worden we nog meer een ontmoetingscentrum. Naast het meedoen aan activiteiten kan je straks ook binnenlopen voor een kopje koffie en een krant lezen. Het wordt daarmee nog duidelijker dat we er voor de hele wijk zijn.”

Tijdens verbouwing open
Ook tijdens de verbouwing zijn bewoners en mensen uit de wijk welkom in het wijksteunpunt. Irma de Olde: “De werkzaamheden zijn zo gepland dat de activiteiten door kunnen gaan. Soms betekent dit dat een activiteit verplaatst wordt naar een andere ruimte. Ben je nieuwsgierig naar de verbouwing, loop vooral even naar binnen!”